Η Σκιάθος, ένα από τα πιο καταπράσινα ελληνικά νησιά, με πυκνή βλάστηση ακόμα και στα παραθαλάσσια μέρη της. Κοσμικό νησί που συνδυάζει υπέροχες παραλίες, γραφικά σοκάκια, έντονη νυχτερινή ζωή, αλλά και ηρεμία, γαλήνη και διασκέδαση.
Αποτελεί έναν από τους πιο ζωντανούς και νεανικούς προορισμούς στην Ελλάδα.
Η Σκιάθος διαθέτει εξαιρετική τουριστική υποδομή καθώς και περισσότερες από 60 παραλίες με λευκόχρυση άμμο και καθαρά κρυστάλλινα νερά. Παρά το μέγεθός της, διαθέτει μόνο έναν οικισμό, την πόλη της Σκιάθου, και σε αυτόν βρίσκεται και το λιμάνι, το οποίο αποτελεί καταφύγιο σκαφών αναψυχής και αυτό συμβάλει στον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του νησιού.

 

Το γραφικό λιμάνι χωρίζεται στα δύο από το πανέμορφο Μπούρτζι με τα ερείπια βενετσιάνικου φρουρίου που φτιάχτηκε από τους αδερφούς Γκίζι για να προστατέψει το νησί από τις επιδρομές των πειρατών. Ήταν περιτειχισμένο με επάλξεις και πολεμίστρες αλλά καταστράφηκε το 1660 όταν κατέλαβαν το νησί οι Ενετοί.

 

Η ξακουστή παραλία των Κουκουναριών, στο νοτιοδυτικό άκρο της Σκιάθου – γνωστή και με το όνομα «Χρυσή Άμμος», θεωρείται η τρίτη καλύτερη της Μεσογείου. Tην παραλία αυτή ο επισκέπτης, μπορεί να την απολαύσει διαμένοντας στο πολυτελές Skiathos Palace Hotel 5*.

 

Η παραλία έκτος από τα πεντακάθαρα νερά της, φημίζεται και για το δάσος των Κουκουναριών που φτάνει σχεδόν μέχρι τη θάλασσα, αλλά και τη λιμνοθάλασσα Στροφυλιά, η οποία αποτελεί σπάνιο υδροβιότοπο και είναι προστατευόμενη περιοχή.

Η Σκιάθος του Παπαδιαμάντη αποτελεί όμως και έναν ιδιαίτερο θρησκευτικό και ιστορικό προορισμό. Διαθέτει περισσότερα από 50 μοναστήρια και εκκλησίες. Σημαντικότερο όλων, η Μονή Ευαγγελίστριας, ιστορικό μοναστήρι του 18ου αιώνα. Σε αυτή την μονή ορκίστηκαν οι οπλαρχηγοί Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Ανδρέας Μιαούλης, Γιάννης Σταθάς, Νικοτσάρας και πολλοί ακόμη από τον ηγούμενο Νήφωνα.
Το 1807 στον αργαλειό του μοναστηριού, υφάνθηκε η πρώτη ελληνική σημαία με το λευκό σταυρό σε γαλανό φόντο.

 

Όμως και οι λάτρεις της φύσης και της πεζοπορίας θα μείνουν ικανοποιημένοι, μιας και στο νησί υπάρχουν 25 πεζοπορικές διαδρομές συνολικού μήκους 197 χλμ. και θα ανακαλύψουν το παρθένο φυσικό περιβάλλον του νησιού, και ξεχωριστά σημεία που προσφέρουν υπέροχη πανοραμική θέα του νησιού . Η διαδρομή Ασέληνος-Μονή Κουνίστρας-παραλία Μικρός Ασέληνος-παραλία Αλυγαριές-παραλία Κεχριά είναι από τις εντυπωσιακότερες του νησιού.

 

Η Σκιάθος είναι πραγματικό κόσμημα του Αιγαίου.

Η πρόσβαση στο νησί γίνεται με ταχύπλοο ή συμβατικό πλοίο από τα λιμάνια του Αγίου Κωνσταντίνου (Στερεά Ελλάδα) , του Βόλου, το Μαντούδι Ευβοίας και αεροπορικώς από Αθήνα & Θεσσαλονίκη.

Ευρωπαϊκό όπλο για την ανίχνευση του κορωνοϊού επιστρατεύει η Σκιάθος η οποία συμμετέχει – και είναι το πρώτο νησί της χώρας – στην πιλοτική εφαρμογή Sewrs4COVID της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ιχνηλάτηση κρουσμάτων μέσω του δικτύου λυμάτων. Στην επιτροπή συμμετέχουν και Έλληνες ερευνητές από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας & το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Μια ακόμα πρωτοβουλία του Δήμου, που έχει θωρακίσει το νησί για να μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει #covidfree διακοπές.

 

error: Content is protected !!